Cheese Tart Buncit Buncit dan Montok Montok ! CHEESE TART BUNCIT Shell Tart 125 gm margerin 50 gm gula icing 1 sudu teh esen vanilla 1/2 biji kuning telur ~ gred A 250 gm tepung gandum 5 gm susu Nespray full cream 1/2 sudu besar air sejuk ~ dari peti ais Pukul margerine dan gula icing hingga sebati Tambahkan 1/2 biji kuning telur, esen vanilla, susu full cream, air sejuk dan tepung Uli sebati dengan senduk kayu Tekan doh dalam acuan tart 4.5 cm Buang lebihan doh tepi acuan Cucuk bahagian tengah dengan garfu Buah hingga habis adunan dapat dalam 50 ~ 60 keping Bakar dalam oven yang telah di panaskan 15 minit awal dengan suhu 170 C api atas dan bawah selama 20 ~ 25 minit. Cheese 500 gm cream cheese ( cheese di keluarkan dari peti ais 15 minit awal ) 30 gm butter 100 gm gula icing 1 biji telur gred A ( kocok perlahan dahulu ) 20 gm non dairy Whipping Cream ~ ( optional) Sedikit esen vanilla Satukan cheese, butter dan gula icing dan putar hingga lembut dan gebu Masukkan...
Comments
Post a Comment